Alkoholbehandling uden kemi på professionelt misbrugscenter

Alkoholbehandling uden kemi på professionelt misbrugscenter

Er du eller en af dine nærmeste ramt af et afhængigheds betinget misbrug – for eksempel alkoholisme – er det vigtigt, at behandling af misbruget påbegyndes hurtigst muligt. Det er dog også vigtigt, at behandlings typen er udvalgt med omhu. Alt for mange behandlinger, som tilbydes rundt omkring, er baseret på ”nemme” løsninger, som lover at kurere den misbrugsramte i løbet af ganske kort tid.

Sandheden er dog, at en af de mest væsentlige faktorer i en vellykket alkoholbehandling, er tid. Tid til refleksion, og tid til at begynde at mærke sig selv igen, med støtte fra dygtige fagpersoner, som kan yde en på én gang professionel og omsorgsfuld behandling, baseret på anerkendte metoder.

Alkoholbehandling med terapeutisk forlæg

Der er ingen nemme løsninger, når et menneske skal ud af et misbrug, som muligvis er bygget op over flere år. En behandling med antabus, som er temmelig udbredt, vil sjældent føre noget godt med sig.

Antabus er et kemisk stof, som interagerer med den alkohol, en person indtager. Når stoffet kommer i kontakt med alkohol, vil det fremkalde akut og voldsom sygdom hos den misbrugsramte, hvilket er meningen skal have en afskrækkende effekt. Der sker blot ofte det, at den misbrugsramte vil være mere angst ved tanken om at undvære rusen – eller opleve abstinenser – at vedkommende vil vælge at indtage alkohol på trods af antabussen. Som konsekvens opstår den voldsomme kvalme med tilhørende opkastninger, hvilket er hårdt for et i forvejen belastet system. Og den misbrugsramte vil blot opleve denne form for behandling som endnu et personligt nederlag.

I stedet bør man som alkoholiker opsøge terapeutisk behandling, så problemets rod kan blive rykket op, i stedet for blot at søge at fjerne symptomerne. Her kan Behandlingscenter Stien være behjælpelige med et behandlingsforløb, som understøtter opbygningen af en alkoholfri tilværelse.

Du kan læse mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/