Det er ikke så skræmmende at arbejde i et inkassofirma

Du kan måske enten være bange for at skulle ende med at arbejde i et inkassofirma, eller det kan netop være, at du glæder dig lidt for meget med at skulle arbejde med at udføre inkasso for private eller virksomheder.

Men så har du nok de følelser af de helt forkerte grunde.

Man kan være bange, fordi man tror, at man skal ud til sagesløse mennesker, der frygter at skulle ende på gaden, og så tager man alle deres møbler og alt andet, der ikke er svejset fast, med sig; og man ser dem græde, mens de ender på gaden.

Eller man er en hårdtpumpet person, der bare ikke kan vente til at sparke en lejlighedsdør ned og komme i klammeri med beboerne, hvorefter man tager deres køleskab under armen og smutter.

Sådan foregår virkeligheden ikke.

Inkasso foregår i fred og fordragelighed for det meste

De nævnte eksempler her er karikerede udgaver af, hvad man måske opfatter og tror, der sker, når man driver inkassovirksomhed.

Det er måske via film eller serier, man har fået den opfattelse af, hvordan det foregår. 
Så man skal ikke være motivet – eller holdt væk – af de nævnte to eksempler.

Man skal gå ind i den branche, fordi man gerne vil gøre sit arbejde godt nok for både kunden og dem, man skal inddrive inkasso hos, så begge parter forstår, hvorfor man går det, og der netop ikke sker noget uheldigt eller uventet.

Sådan har man det jo med de fleste jobs, at man forsøger at gøre det så godt, som man kan.

Det sker da, at der er nogle undtagelser, når man driver inkasso, men det skulle da helst gerne være undtagelser og ikke regler, at det sker.

Og så forsøger man da at nedskalere dem og ikke opildne til, at de tager mere fart og stikker helt af.