E-cigaretten som middel til rygestop

18 juli 2022
Niels Geckler

editorial

E-cigaretter er et rygestopmiddel, der findes i forskellige udformninger og du kan få væske med forskellige aromaer. Hos https://www.dampringen.dk/ finder du for eksempel et bredt udvalg af væsker baseret på naturlige aromaer.

Mange rygere vælger at ty til e-cigaretter, når de har besluttet sig for at trappe ned eller komme helt ud af rygning af tobak. Tobak indeholder som det efterhånden er velkendt og dokumenteret en lang række giftstoffer, som er skadelige for den menneskelige organisme. Ikke bare rygeren, men også omkringstående, der udsættes for cigaretrøgen udsættes for forøget risiko for blandt andet en række kræftformer.

Ved at ryge e-cigaretter kan man ryge uden at man behøver at udsætte sig selv og andre for de skadelige stoffer. Der kan godt være nikotin i e-væsken, men den fås også uden nikotin. En storryger, der går fra cigaretter med tobak til e-gigaretter kan med fordel starte med en væske med et vist indhold af nikotin afstemt med det tidligere forbrug af tobak. derfra er det muligt gradvist at trappe ned. Nikotin er nemlig et af de giftstoffer, som tobakken indeholde og som er fysisk afhængighedsskabende.

 

Mange forskellige aromaer i e-væske

damp

der er mange forskellige smagsvarianter at vælge imellem når man skal finde den rigtige væske til sin e-cigaret, så det er bare med at prøve sig frem. Alt fra lakrids over forskellige frugter til tobak slet og ret kan man finde blandt smagsvarianterne. Mangeårige inkarnerede rygere vil måske være glade for at kunne ryge noget, der smager som de “rigtige” cigaretter, mens andre netop ønsker at distancere sig i forbindelse med at de lægger tobakken på hylden. 

E-væsken, der også kaldes e-juice, består i hovedsagen af glycerin og propylenglykol, som giver dels damp og dels en særlig fornemmelse ved indhalering. Dertil kommer tilsætningsstofferne, der giver smag samt eventuelt nikotin og i visse tilfælde alkohol.

 

Flere Nyheder