Fjern den triste overflade fra dit trægulv med en gulvafslibning

Fjern den triste overflade fra dit trægulv med en gulvafslibning

Er dit før så smukke plankegulv eller parketgulv blevet noget slidt og mat i overfladen, skyldes det sandsynligvis slid. Et gulv bliver slidt, når det ikke modtager den pleje og vedligeholdelse, som skal til for at modstå hverdagens strabadser. Den beskyttende overflade af eksempelvis lak, olie, sæbe eller maling slides gradvist bort, og efterlader gulvet åbent og sårbart overfor alverdens påvirkninger. Selv om de fleste originale trægulve er fremstillet ud af massivt og robust træ, er træværk stadig et levende og organisk materiale, som har brug for at blive beskyttet mod omverdenens påvirkninger.

Et slidt trægulv bliver hurtigt et grimt trægulv

Hvis træværket ikke passes og plejes, ender du således med et trægulv som ser permanent nusset og beskidt ud. Er der tale om et plankegulve, vil limen mellem plankerne med tiden slides bort, og snavs vil samle sig i revnerne. De steder, hvor træet er helt blottet, vil overfladen blive mat og grålig som følge af nedtrådt skidt og støv, og gulvet vil være mere modtageligt over for spildte væsker, som så vil danne grimme pletter. Lige meget hvor ofte – og hvor grundigt – du vasker gulvet, kan du ikke fjerne det snavsede udseende – gulvet bliver måske rent, men ikke pænt. Og så ved du, at det er på tide med en grundig gulvafslibning.

Få en billig gulvafslibning, og se den store forskel

Langt de fleste trægulve kan sagtens tåle at blive slebet grundigt. En gulvafslibning er en mere skånsom – og langt mindre invasiv – behandling end en gulvafhøvling. Ved en gulvafslibning fjernes kun de øverste par millimeter af træets overflade, og dette er som regel nok til at komme af med de grimme pletter, skrammer og ridser, og ned til det levende og smukke træ nedenunder.

Du kan læse mere om gulvafslibning og efterbehandling på gulvkanonen.dk