Headhunting – din vej til de rette nøglemedarbejdere

Headhunting har altid været forbundet med ”de dyre drenge” – store, multinationale selskaber og koncerner, som bruger aggressive metoder til at få kapret tunge erhvervsprofiler til de ansvarsfulde og højt profilerede stillinger. Men nu om stunder er det ikke kun de etablerede og pengestærke virksomheder, som benytter sig af headhuntere. Mindre opstartsvirksomheder og mellemstore virksomheder, som står over for vækst og ekspansion, har i høj grad brug for medarbejdere med særlige kompetencer og et vist fagligt niveau. Og især virksomheder, som arbejder innovativt med avanceret teknologi eller højt specialiserede forknings områder, har særligt brug for ledere, forskere, udviklere og lignende profiler, som kan sikre virksomhedens drift og vækst.

Headhunting til flere forskellige brancher

Eksempelvis har virksomheder, som arbejder med udvikling og forskning inden for diverse miljøtekniske områder, IT, biotek og lignende felter, som er relativt nye inden for dansk erhverv, brug for erfarne personer og meget specialiserede profiler. Der er brug for såvel eksperter som ledere, der har erfaring med forretningsudvikling inden for netop disse felter. Og det kan godt være lidt af en kamp at finde frem til de helt rigtige kompetencer. Enten skal man satse på uddannelse af nyansatte medarbejdere, hvilket godt kan være svært, hvis man ikke har ressourcer til dette. Eller også skal man prøve at lokke medarbejdere til, som beviseligt allerede har erfaring inden for feltet – og dette kan bedst gøres ved at hapse dem fra konkurrenten.

Få medarbejderen i hus ved hjælp af headhunting

Det er her, headhunting kommer ind i billedet. En dygtig og erfaren headhunter vil ikke alene vide præcis, hvem det er, du leder efter til din ledige nøglestilling. Han eller hun vil også kunne være behjælpelig i processen med at få lokket vedkommende ud af sin nuværende stilling og ind i din virksomhed – og dermed berige din virksomhed med mere viden og større ekspertise. Læs mere på dedikation.dk