Hvilke brædder er de rette til dit projekt?

28 september 2021
Emilie Ann Jacobsen

Alt efter hvilket projekt du skal i gang med, har du brug for forskellige former for brædder. Hvis du ikke er så vant til at skulle købe brædder og udføre gør-det-selv projekter, er du måske i tvivl om, hvilke brædder der vil være de rette til dit projekt.

I det tilfælde er denne guide lige den rette for dig. Vi har skrevet guiden i samarbejde med lavpristræ.dk. Det er en stor webshop, hvor du kan købe alt, hvad du normalt ville kunne købe i et byggemarked. 

Skal brædderne bruges indendørs eller udendørs? 

Når du vælger brædder, har du selvfølgelig styr på, om de skal bruges indendørs eller udendørs. Grunden til, at det er vigtigt er, at brædderne jo bliver udsat for et langt større slid, når de er udsat for vind og vejr. Derfor skal du enten vælge brædder, der er behandlet på forhånd, eller du skal selv give dem en behandling. Skal du bruge brædder, der skal graves ned i jorden, er det bedst at vælge trykimprægnerede brædder. Indendøre er der ikke nær så meget slid, og du kan derfor godt bruge ubehandlede brædder der. 

Hvor lange skal brædderne være? 

Når du skal finde ud af, hvilke brædder du skal vælge, skal du også finde ud af, hvor lange de skal være. Der er forskel på, hvordan træ reagerer på at blive boret eller hamret i. Noget tåler det bedre end andre. Det er afgørende for, hvor lange brædderne skal være.

Meget hårført træ er ofte lidt flosset i enden. Derfor kan det betale sig for dig, at du bestiller brædderne længere, end du har brug for. Derefter kan du save dem til, så de får nogle flotte lige ender. Det giver dig klart det pæneste og bedste resultat. 

Det er altså værd, at du gør dig nogle overvejelser i forhold til træet, inden du bestiller det. 

Flere Nyheder