Hvordan vander du haven på bedste vis?

Hvordan vander du haven på bedste og mest miljøvenlige vis? Skal du vande hver dag? Flere gange om dagen? I hvor lang tid? Hvad hvis du har plantet ny hæk?

Der er mange ting at tænke på, når det kommer til at vande haven. Læs med her og få svar på nogle af dine mange spørgsmål om havevanding.

Gode tips til vanding af haven

Du har sikkert hørt mange gode råd, når det kommer til at vande haven. Men hvilke skal du stole på? Hvordan vander du egentlig på mest miljøvenlig vis? Her kommer fire gode råd:

Vand godt igennem

Du skal ikke bare vande hist og her. Når du vander, skal det gå ordentligt til værks. Du skal sørge for, at alle planter og blomster får en god mængde vand. Hvis varmen har tørret godt ud, kan du nemt se de våde pletter og få et overblik over, hvor du har vandet. 

Vand aldrig unødvendigt

Du skal ikke vande, hvis der ikke er behov for det. Selvom du under hedebølgen har vandet flere gange om dagen, skal du ikke blive ved med det, når temperaturen sænker sig.

Vand morgen og aften

Morgen og aften er de bedste tidspunkter at vande på. På den måde kan planter og blomster nemlig trække godt med vand, uden at solen tørrer dem ud og vandet fordamper fra dem. 

Vand eventuelt med en siveslange

Har du plantet en ny hæk? Eller en anden plante der kræver meget vand? Det kan være en god idé at investere i en siveslange. Denne lægges på jorden, og så siver vandet langsomt ud og kommer godt ned til rødderne. 

Det er den mest miljøvenlige måde at vande på, når du har en hæk eller lignende, der kræver meget vand. Med siveslangen bruger du mindst muligt vand, og du får mest muligt ud af det. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *