Opskrift på simpel men lækker banankage

Elsker du at bage? Eller har du bare lyst til kage? Det er ikke altid muligt lige at komme til en bager og købe kage, og det er også ret dyrt. Og det er ikke så svært at bage traditionelle kager som drømme-, chokolade- og banankage mm.

Hvis du overvejer at bage en kage, er der uendelige muligheder, men hvis du fx har nogle modne bananer, er den populære banankage et godt valg. Den er både svampet og sød. Mange børn elsker den også, så hvis dit barn eller teenager skal lære at bage, er banankagen et godt sted at starte. De vil nok synes, det er sjovt at mose bananerne.

Lækker banankage til flere dage

Det giver også lidt ekstra kakaosmag, dybde og sødme at tilsætte chokolade til banankagen og gerne mørk chokolade på 44%. Om du tager den med på arbejde til kollegaerne eller bruger den til en fødselsdag eller aftenkaffe, så vil den vække begejstring. Kagen kan holde sig nogle dage. Stuetemperatur er bedst, og smagen “sætter sig faktisk”, så den smager endnu bedre dagen efter.

Måske har du allerede de ingredienser, der skal i og behøver ikke engang at købe ind. 

Du smelter først smørret, og så morer I jer med at mose bananerne med en gaffel og hakke chokoladen (ikke nuppe noget).

Derefter tager I en skål og putter æg, vaniliesukker og sukker i og pisker det 3-4 min. I skålen blandes derefter chokolade, banan, smør, mel og bagepulver i og piskes ca. 1 min. En bradepande på ca. 23×33 cm passer bedst, og her hældes dejen i – det er mest praktisk med bagepapir under.

Kagen puttes midt i ovnen og er klar efter ca. 30 min. ved 200 grader alm. ovn.

Opskriften findes i utallige variationer

Der er faktisk utrolig mange forskellige opskrifter på banankage, men denne er meget simpel og rigtig god. Det er dog også muligt at lave en sundere kage, fx bananbrød, eller “kage” med banan, rugmel, dadler som det søde indslag osv.