Sæt en stopper for alkoholmisbrug med en alkoholbehandling

Sæt en stopper for alkoholmisbrug med en alkoholbehandling

Alkoholisme opstår, i det øjeblik et alkohol forbrug kommer ud af kontrol. For eksempel når den traditionelle fredagsøl bliver til flere fyraftens bajere på weekend basis, eller når man lige skal bruge en øl eller tre til at sove på – og en lille skarp til at vågne på. I Danmark skønnes det, at mange hundrede tusind borgere drikker mere, end hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler på ugentlig basis. Og af disse hundrede tusind borgere findes en væsentlig andel, som lever med et decideret misbrug – det vil sige, et overforbrug af alkohol, som vil kræve professionel hjælp af afvikle.

Når et alkohol misbrug er kommet så langt ud, at et almindeligt funktions niveau ikke kan opretholdes uden en vis mængde alkohol i blodet, kan det nemlig være direkte farligt selv at forsøge sig med afvænning. Kroppen har nemlig vænnet sig til stoffet, og kræver mere af det, selv om det virker direkte nedbrydende på alle organer samt de kognitive funktioner. Og kroppen vil reagere med meget svære abstinens symptomer, såfremt alkoholen blot fjernes uden videre. Det er derfor, at antabus behandlinger sjældent virker.

Ved en antabus behandling indtages et medikament, som går i forbindelse med alkohol, og som medfører meget kraftige opkastninger ved indtagelse af alkoholiske drikke. Men en garvet alkoholiker vil typiske være mere bange for såvel fraværet af rusen som for de efterfølgende abstinenser end for den antabus inducerede sygdom, og vil derfor alligevel drikke alkohol – med svære opkastninger og endnu et psykisk nederlag til følge.

Alkoholbehandling, der virker, på Behandlingscenter Stien

Svært alkoholisme kræver professionel behandling – i trygge rammer, på afstand af den misbrugsramtes sædvanlige miljø. Det velrenommerede misbrugscenter Behandlingscenter Stien tilbyder alkoholbehandling efter Minnesota modellen i naturskønne omgivelser, med adgang til hjælp og støtte fra professionelle misbrugskonsulenter døgnet rundt.

Læs mere om professionel og effektiv alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/