Værd opmærksom når du køber en brugt bil

Når man planlægger at købe en ny bil er det vigtigt at lave sit forarbejde så man ikke risikere at betale for meget for en bil. Det gælder især brugte biler. Med mindre du allerede kender bilen godt i forvejen brug derfor tid på at læse hvad andre mener om bilen. Er der årgange man skal holde sig fra eller et, hvor bilen er speciel god.

Er det bil der har været præget af mange og dyre ture forbi mekanikeren. Det kunne f.eks. være en mekaniker i Ringkøbing. Hvis det er tilfældet bør du overveje at finde en anden bil.

Totalomkostningerne

Som nævnt er det vigtigt at vide, om det er en bil der ofte skal til reparation, da det kan ende med at blive en dyr affære. Det er vigtigt at fokusere på hvad totalomkostningerne ved en ny bil ender med at blive. Er bilen dyr i vægt og grønne afgifter, hvilke en ældre bil ofte er, kan det være værd at overveje at bruge lidt flere penge på en bedere bil, da du vil spare pengene på afgifter og mekanikerregninger.

Få bilen tjekket af en mekaniker

Hvis du har fundet en brugt bil som du overvejer at købe, kan du med fordel få en mekaniker til at gennemgå den inden. Husk en nysynet bil ikke er det samme, som at den er fejlfri. Det betyder udelukkende at bilen er lovlig at køre i.

Især hvis du køber en bil af en privat sælger, er det vigtigt at få en mekaniker ind over og gennemgå bilen først, da du køber bilen som beset, med mindre der er lavet forbehold i slutsedlen. Har du købt din brugte bil hos en forhandler har du 2 års reklamationsret. Det er den ret der ofte er forskellen på en privat sælger og en forhandler.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *